Економіка

МВФ ухвалив наступний транш для України в розмірі $880 мільйонів

МВФ ухвалив наступний транш для України в розмірі $880 мільйонів

МВФ ухвалив наступний транш для України в розмірі $880 мільйонів

22.03.2024 00:45

Укрінформ

Виконавча рада МВФ провела засідання щодо третього перегляду Програми розширеного фінансування (EFF) для України та схвалила виділення наступного траншу за програмою у розмірі $880 мільйонів.

Про це повідомив у четвер під час пресконференції в Вашингтоні керівник місії МВФ в Україні Гевін Грей, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Виконавча рада МВФ завершила сьогодні третій перегляд програми EFF для України. Це дозволить виділити транш у сумі близько $880 млн», – зазначив Грей.

Він зауважив, що, таким чином, з урахуванням нового пакету та попередніх траншів, Україна отримає $5,4 млрд в межах програми»,- зауважив представник Фонду.

За його словами, новий пакет фінансування може надійти на рахунки в Україні вже впродовж наступних двох-трьох днів.

Представник МВФ підкреслив, що українська сторона виконала всі кількісні критерії ефективності та контрольні показники, визначені в межах перегляду, крім одного.

Він також зауважив, що українська економіка продемонструвала надзвичайну стійкість у 2023 році попри воєнний стан, хоча певні виклики, повʼязані з війною залишаються.

У Фонді також наголосили на необхідності для України зберігати стійкий імпульс реформ. Це важливо насамперед для збереження макроекономічної стабільності, відновлення фіскальної та боргової стійкості, посилення інституційних реформ, а також закладення основи для зусиль з реконструкції та європейської інтеграції.

Рекомендуем посмотреть:  Україна з партнерами обговорюють додатковий податок на товари РФ - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, програма МВФ для України в межах Механізму розширеного фінансування (EFF) була затверджена Фондом 31 березня 2023 року. Вона розрахована на чотири роки та передбачає виділення загалом $15,6 млрд Україні.

Фото: Thomas Trutschel

Джерело

Показати статті

Рекомендуємо:

Leave a Reply

Close