Новини Києва

ЗСУ не матимуть ініціативи на фронті декілька місяців, – головнокомандувач ЗС Британії

Сили оборони зможуть піти у свій наступ лише наступного року.

ЗСУ не матимуть ініціативи на фронті декілька місяців, - головнокомандувач ЗС БританіїУ ЗСУ дефіцит боєприпасів на фронті / фото 17-та окрема танкова Криворізька бригада ім. Костянтина Пестушка

Головнокомандувач Збройних сил Великої Британії адмірал Тоні Радакін вважає, що українські війська відчуватимуть дефіцит боєприпасів та перебуватимуть у невигідному становищі ще декілька місяців.

Як пише The Guardian, яке цитує адмірала, наразі Україна зіткнулася зі складною ситуацією оскільки “її армія бореться з боєприпасами та запасами”. Проблеми викликані тим, що військова допомога з боку США призупинена республіканцями в Конгресі, а Європа поки не може заповнити цей дефіцит.

“Я думаю, що це скрутне становище, яке, ймовірно, триватиме принаймні наступні кілька місяців”, – сказав Радакін.

Відео дня

На його думку, українські війська навряд зможуть розпочати новий контрнаступ до кінця літа, а найімовірніше, це станеться вже наступного року. При цьому Росія на тактичному рівні здобуває відносно невеликі території, зокрема Авдіївку. Крім того, напружені бої зараз точаться під Часовим Яром, куди ЗСУ відійшли після виходу з Бахмута.

Війна в Україні – проблема з боєприпасами

За оцінками  Der Spiegel, у ЗСУ вичерпаються власні запаси снарядів не пізніше червня. 

До кінця березня Європейський Союз планує поставити в Україну майже 170 тисяч снарядів.

Крім того, країни ЄС намагаються зібрати $1,5 мільярда для екстренного фінансування закупівлі боєприпасів для України. Артснаряди мають придбати за кордоном для зміцнення лінії фронту.

Рекомендуем посмотреть:  Експерти розкрили, у якій чашці кава буде найсмачнішою

Джерело

Показати статті

Рекомендуємо:

Leave a Reply

Close