Новини Києва

Чотири країни Євросоюзу готові визнати Палестинську державу, – заява

Іспанія, Ірландія, Словенія та Мальта чекають на “відповідні умови та обставини, які можуть сприяти успішному мирному процесу”.

Чотири країни Євросоюзу готові визнати Палестинську державу, - заяваЧотири країни ЄС висловили готовність визнати Палестинську державу / фото ілюстративне REUTERS

Чотири країни Європейського Союзу погоджуються визнати Палестинську державу, “коли будуть відповідні умови і обставини можуть сприяти успішному мирному процесу”. Про це йдеться у спільній заяві прем’єр-міністрів Іспанії, Ірландії, Словенії та Мальти, опублікованій главою іспанського уряду Педро Санчесом.

Зазначається, що країни також погодилися з необхідністю негайного припинення вогню в регіоні, звільнення заручників і збільшення гуманітарної допомоги в Газу.

“Ми згодні з тим, що єдиний спосіб досягти тривалого миру та стабільності в регіоні – це реалізація рішення про створення двох держав, коли Ізраїль та Палестина живуть пліч-о-пліч, у мирі та безпеці. Ми разом обговорили нашу готовність визнати Палестину і підтвердили, що ми зробимо це, коли вона зможе зробити позитивний внесок і обставини будуть відповідними”, – йдеться у заяві.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Чотирьох ізраїльтян видворили з України: у поліції пояснили причину (фото)
  • Ердоган порівняв Нетаньяху з Гітлером і заявив про повну підтримку бойовиків ХАМАС
  • Основна фаза боїв на півночі Гази закінчена, тепер черга центру і півдня, – ЦАХАЛ

Джерело

Рекомендуем посмотреть:  Португалія виділила кошти на чеську ініціативу із закупівлі боєприпасів для України
Показати статті

Рекомендуємо:

Leave a Reply

Close