Новини Києва

Знищення літаючого “радара” А-50: без чого залишилася Росія

Експерти зазначили, що втрата ДРЛО урізала функціонал російської армії.

Знищення літаючого "радара" А-50: без чого залишилася РосіяЕксперти зазначили, що ворог наразі просто не ризикує використовувати А-50 / фото wikimedia.org

Російські окупанти перестали використовувати літаки дальнього радіолокаційного виявлення А-50У після знищення такого борту над Краснодарським краєм 23 лютого. Таким чином, Москва втратила частину функціоналу своєї армії.

Аналітики Defence Express зазначили, що загалом у робочому стані в Росії залишалося сім літаків А-50. При цьому поповнення боєздатних машин не означає, що Росія буде їх використовувати, бо навряд чи захоче ризикувати, знову відправляючи А-50 у робочу зону ЗСУ.

Крім того, найімовірніше в РФ поки що намагаються з’ясувати, чим насправді збили А-50У на дальності понад 170 км від “нуля”. Ці дані необхідні, щоб у Москві розуміли, на скільки необхідно відступити від фронту для гарантованої безпеки.

Відео дня

Найімовірніше – на рубіж 260-280 км від фронту, при цьому без упевненості в тому, що ракету 5В28 не модернізували для збільшення дальності, що зменшує сенс використання А-50, бо це орієнтовна дальність його роботи.

Експерти зазначили, що ворог на даний момент просто не ризикує використовувати А-50, тому він залишився без певного функціоналу. Так, одним із завдань А-50, крім виявлення літаків, є виявлення крилатих ракет.

Також саме цей літак цілком міг попереджати російські борти тактичної авіації, зокрема Су-34 і Су-35, про пуски по них зенітних ракет. Крім того, не виключено, що А-50У може працювати в режимі літака радіоелектронної розвідки, фіксуючи роботу РЛС і розкриваючи позиції ППО.

Рекомендуем посмотреть:  Четверо "спартанців" зупинили колону росіян, які проводили штурм біля Роботиного (відео)

Знищення А-50 – головні новини

Увечері 23 лютого стало відомо, що над Азовським морем збито російський літак ДРЛО А-50. ЗМІ писали, що українська сторона ліквідувала борт за допомогою модернізованої ракети до радянського зенітного ракетного комплексу С-200.

Пізніше очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов сказав, що у загарбників залишилося тільки шість літаків А-50. Пізніше стало відомо, що ще один такий борт може перебувати на ремонті після ураження дроном у Білорусі.

Джерело

Показати статті

Рекомендуємо:

Leave a Reply

Close