Новини Києва

Франція припиняє діалог із Росією після скандалу з Шойгу

Глава МЗС звинуватив Москву у брехні.

Франція припиняє діалог із Росією після скандалу з ШойгуСежурне розкритикував поведінку РФ / фото ua.depositphotos.com

Розмови з російськими офіційними особами більше не в інтересах Франції. Про це заявив міністр закордонних справ країни Стефан Сежурне.

“Сьогодні не в наших інтересах говорити з російськими офіційними особами, тому що комюніке, які виходять, і повідомлення, які робляться, – брехня”, – цитує міністра Le Monde.

Він зазначив, що відновити діалог можна буде лише після повернення довіри. “І, перш за все, потрібно буде побачити розвиток подій на військовому фронті в Україні. Поки що цього немає”, – додав Сежурне.

Відео дняРозмова мінстрів оборони РФ і Франції: що відомо

3 квітня стало відомо, що Себастьян Лекорню провів першу з жовтня 2022 року телефонну розмову із Сергієм Шойгу. У Парижі заявили, що вони обговорювали теракт у Москві. Також міністр засудив вторгнення РФ в Україну і сказав, що Франція продовжить підтримувати українців.

Тим часом Москва заявила, що в цій розмові міністри відзначили “готовність до діалогу щодо України”. За даними Reuters, це неправда – Франція не виявляла жодної готовності до діалогу щодо України.

Президент Еммануель Макрон сказав, що дзвінок відбувся через готовність Парижа поділитися “корисною інформацією” про теракт у Москві.

Джерело

Рекомендуем посмотреть:  Директор ЦРУ дав оцінку США щодо втрат Росії у війні проти України
Показати статті

Рекомендуємо:

Leave a Reply

Close