Економіка

РФ скорочує експорт зрідженого нафтового газу через санкції – Reuters

РФ скорочує експорт зрідженого нафтового газу через санкції - Reuters

РФ скорочує експорт зрідженого нафтового газу через санкції – Reuters

26.01.2024 20:24

Укрінформ

Найбільша російська нафтохімічна компанія та експортер зрідженого нафтового газу «Сибур» скорочує експорт палива з балтійського порту Усть-Луга через дефіцит газових танкерів на тлі західних санкцій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела в галузі.

Зазначається, що скорочення поставок ще більше підриває російський експорт палива, який вже і так постраждав від пожеж і атак безпілотників, зокрема, в порту Усть-Луга.

Дані LSEG з відстеження суден, показують, що експорт зрідженого газу з Усть-Луги вже знизився в січні приблизно до 50 000 метричних тонн з 67 000 тонн в середньому щомісяця минулого року.

Згідно з фінансовою інформацією компанії Navigator Gas, контракт «Сибура» з фірмою на два газові танкери, «Navigator Leo» і «Navigator Libra», закінчився ще у грудні 2023 року.

Дані відстеження суден від LSEG показали, що ці два танкери відправляли до 40% загального експорту зрідженого нафтового газу з Усть-Луги, де «Сибур» є єдиним постачальником цього газу експортному терміналу у порту.

«Якщо «Сибур» не знайде заміну танкерам від Navigator Gas, вона ризикує істотно скоротити перевалку в Усть-Лузі», – сказав один зі співрозмовників.

Інше джерело повідомило, що «Сибуру» буде важко знайти інші танкери льодового класу через санкції Європейського Союзу та США, запроваджені через війну РФ проти України.

Рекомендуем посмотреть:  У Німеччині тривають протести фермерів

Як повідомляв Укрінформ, санкції США щодо нового заводу РФ з виробництва зрідженого природного газу в Сибіру зруйнували плани щодо початку експорту цього енергоносія.

Фото: Shutterstock

Джерело

Показати статті

Рекомендуємо:

Leave a Reply

Close