Економіка

Гендиректор МАГАТЕ відвідав Запорізьку АЕС

Гендиректор МАГАТЕ відвідав Запорізьку АЕС

Гендиректор МАГАТЕ відвідав Запорізьку АЕС

Фото, відео

07.02.2024 16:27

Укрінформ

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі відвідав Запорізьку АЕС з метою оцінки ситуації на окупованій росіянами станції.

Про це він повідомив у соцмережі Х, передає Укрінформ.

"Під час свого 4-го візиту на ЗАЕС провів оцінку дотримання 5 принципів захисту станції, а також стану систем енергопостачання та охолодження, рівня кваліфікації персоналу тощо. Це – життєво важливі оцінки для безпеки та захищеності об'єкта, і тут немає місця для самозаспокоєння", – заявив гендиректор МАГАТЕ.

On my 4th visit to ZNPP, assessed observance of @iaeaorg’s 5 principles for protecting the plant & status of current power and cooling systems, levels of qualified staff, among others.

These are vital assessments for the facility's safety and security—no place for complacency. pic.twitter.com/jOiCQwwmnp

— Rafael MarianoGrossi (@rafaelmgrossi) February 7, 2024

За словами Гроссі, ця важлива поїздка дала змогу отримати повну оцінку нинішньої ситуації на ЗАЕС та її ядерної і фізичної захищеності.

Як повідомляв Укрінформ, 6 лютого Президент Володимир Зеленський провів зустріч з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі напередодні його візиту на Запорізьку АЕС. Було обговорено актуальну безпекову ситуацію на тимчасово захопленій Запорізькій атомній станції та ризики, які становить її захоплення російськими військами.

Глава держави укотре наголосив, що єдиним способом запобігти ядерному інциденту на ЗАЕС є її повна демілітаризація, деокупація та відновлення Україною контролю над станцією.

Рекомендуем посмотреть:  На УЕБ торік реалізували майже 60 мільйонів МВт-год електроенергії та 1,3 мільярда кубометрів газу

Фото: Rafael MarianoGrossi/Х

Джерело

Показати статті

Рекомендуємо:

Leave a Reply

Close