Ще одна "похила" вежа ризикує впасти — Будівельний портал ПрофіДОМ

Ще одна "похила" вежа ризикує впасти — Будівельний портал ПрофіДОМ

Влада Болонiї (Iталiя) збирається вiдремонтувати похилу Вежу Гарiзенди, середньовiчну будiвлю в самому центрi мiста. У жовтнi минулого року територiю навколо вежi огородили, оскiльки монiторинг знайшов зрушення у напрямку нахилу.

Вежа заввишки 47 метрiв нахиляється на 4 градуси, як i славетна Похила Вежа у Пiзi. Вежа Гарiзенди була однiєю з визначальних ознак горизонту Болонiї разом з Вежою Асiнеллi, яка знаходиться поруч i також нахиляється, хоча i не так сильно.
Вежi збудували у 1109-1119 рр. Суперницькi родини. Невдовзi пiсля закiнчення будiвництва земля просiла, а вежi похилилися. Через це висоту Гарiзенди зменшили у XIV столiттi з 60 метрiв.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, вежi постiйно монiторять на змiни. Сенсори помiтили зростаюче погiршення в матерiалах, з яких зроблена основа вежi. У жовтнi 2023 р. мiська рада вiдгородила вежу за допомогою бар’єру, який захистить туристiв та iншi будiвлi, якщо вежа обвалиться. Зараз рiвень загрози “жовтий”, що означає, що за вежею уважно слiдкують, але безпосереднiх ризикiв для безпеки немає.

Источник

Показати статті

Рекомендуємо:

Leave a Reply

Close