Війна

Росія атакує дронами, БПЛА вже на заході України

Не ігноруйте повітряну тривогу. У низці областей лунає тривога

Ввечері у неділю, 28 січня, російські загарбницькі війська атакують Україну за допомогою дронів-камікадзе. Повітряні сили повідомляють про пересування безпілотних літальних апаратів.

О 00:07 стало відомо, що один БПЛА з Тернопільської області зайшов у Рівненську область, курс на північ.

О 23:31 ПС написали, що фіксують БПЛА в північній частині Хмельницької та Тернопільської областей, курс західний.

Близько 23:05 військові поінформували про БПЛА в південній частині Житомирщини західним курсом та БПЛА в північній частині Хмельниччини, курс також західний.

О 22:33 Повітряні сили повідомили про БПЛА на межі Вінницької та Житомирської областей, курсом на Хмельниччину. Також тривога продовжує лунати на Одещині.

Станом на 22:00 повітряну тривогу оголошено у Житомирській, Київській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській та Херсонській областях.

За останніми даними Командування Повітряних сил Збройних сил України, частина російських БПЛА перебувала на межі Київської, Житомирської та Вінницької областей, вони тримали західний курс. Інші безпілотники фіксували в північній частині Миколаївської області, вони постійно змінюють курс. Також дрони помітили на межі Черкаської та Київської областей, курс північно-західний.

Вранці Повітряні сили у зведенні повідомили, що вночі Росія атакувала країну 8-ма безпілотниками типу “Shahed-136/131”, їх запустили з російського Приморсько-Ахтарська. ППО знищила чотири дрони у прифронтовій зоні.

Також вночі окупанти запустили три ракети “Іскандер-М” по Полтавщині та три ЗКР С-300 по Донеччині. Військові зазначали, що вночі під атаками опинилися цивільні та критичні об’єкти в Полтавській, Донецькій, Запорізькій та Дніпропетровській областях.

Рекомендуем посмотреть:  Павлоград частково без світла, тепла та води - Атака БПЛА

Джерело

Показати статті

Рекомендуємо:

Leave a Reply

Close