Новини Києва

Дві ракети в одне місце з різницею в хвилини: експерт розкрив геноцидну тактику росіян

Олег Жданов зазначив, що удари по житлових будинках – цілеспрямовані, адже “Іскандер” належить до високоточної зброї.

Дві ракети в одне місце з різницею в хвилини: експерт розкрив геноцидну тактику росіянЖданов зазначив, що росіяни мають у запасах 60-70 ракет “Іскандер” і ще 10-20 ракет щомісяця можуть виробляти / фото wikipedia.org

Російські “Іскандери” – високоточна зброя, тому, якщо така ракета прилетіла в житловий будинок, то саме туди і били. Тактика повторного удару через пару хвилин після першого застосовується для максимального збільшення кількості жертв.

“Фахівці кажуть, що за статистикою в перші дві хвилини після закінчення вогневого нальоту з укриттів виходять 20-25% людей. На третю хвилину – вже 70-80%. І якщо за три хвилини прилетить друга ракета або почнеться другий вогневий наліт, він якраз влучить по людях, які вижили після першого нальоту і вийшли з укриттів. Якщо це цивільні об’єкти, як було в Миколаєві та Одесі, то прибудуть рятувальники і швидка із сиреною і мигалками. Люди що робитимуть – намагатимуться на цей сигнал вийти з укриттів. І тут прилітає друга ракета”, – розповів військовий експерт Олег Жданов у коментарі ТСН.

При цьому він вказав, що удари по житлових будинках – цілеспрямовані, адже “Іскандер” належить до високоточної зброї, а заявлене відхилення 10-20 метрів. За його словами, у росіян у запасах 60-70 ракет “Іскандер” і ще 10-20 ракет щомісяця можуть виробляти, тому їх близько сотні в арсеналі.

Рекомендуем посмотреть:  "Я їв фастфуд та не займався спортом": 83-річний триатлоніст розповів, як змінив своє життя

Відео дня

“Звідки вони можуть атакувати? Беріть точку прицілювання, ту ж Одесу, і відлік 450 кілометрів – щоб гарантовано було. У це коло потрапляють Крим, частина окупованої Херсонської області. З Ростовської, Бєлгородської областей РФ можуть діставати по деяких об’єктах в Україні. Комплекс мобільний, пускова установка на колісній базі. Час розгортання – хвилини, менше 30 хвилин готовності до пуску, а згортання взагалі п’ять-сім хвилин”, – підсумував експерт.

Терористичний удар по Одесі 15 березня 2024 року – головні новини

15 березня РФ завдала по Одесі удару двома ракетами “Іскандер-М”. Після першого удару на місце події прибули відповідні служби, але в цей момент росіяни вдарили другою ракетою. Унаслідок цього загинула 21 людина, десятки – у лікарнях. Серед загиблих – поліцейські, колишній віцемер, двоє рятувальників, медики, працівник освітнього закладу.

17 березня попрощалися з трьома жертвами терористів – командиром полку “Цунамі” бригади Нацполіції “Лють” 41-річним Олександром Гостіщевим, із водієм-пожежником Денисом Колесніковим та з Олександром Березним – 62-річним заступником директора з господарської частини позашкільного навчального закладу.

18 березня провели в останню путь Сергія Тетюхіна, який був першим заступником міського голови, змінивши наприкінці 2023 року костюм на військову форму.

Джерело

Показати статті

Рекомендуємо:

Leave a Reply

Close