Новини Києва

Азовець розповів, що зараз з дефіцитом людей на фронті

За його словами, дуже важливо змінити військових на передовій.

Азовець розповів, що зараз з дефіцитом людей на фронтіУ ЗСУ раціонально використовують людський ресурс  / фото 23 окрема механізована бригада

Арсен Дмитрик з позивним “Лемко” служить в “Азові” майже з початку існування тоді ще батальйону. За 10 років він став командиром шостого батальйону бригади. Захисник розповів, наскільки серйозна проблема з кількістю людей на фронті.

“Щоб аж критичного, такого немає. Якщо повертаємося до питання друзів, зараз дуже приємно те, що молодий офіцерський склад, переважно всі мого віку. Ми всі між собою знаємося, дружимо. Зараз комбати, командири бригад чи навіть заступники комбригів — хлопці 30−35, до 40 років, молоді, перспективні, які пройшли від солдата до офіцера і повністю знають бойовий шлях. І це дуже добре, що вони зараз правильно та раціонально використовують людський ресурс”, – зазначив він в інтерв’ю NV.

За словами військового, це була дуже велика проблема, але наразі вона вже вирішена. 

Відео дня

“Кожен боєць — це в нас унікальність. Завдання командирів — правильно використати цього бійця. Коефіцієнт корисних дій у нього має бути на максимум. Не всім бути штурмовиками, не всім бути водіями, FPV-дронщиками. Зараз приходять бійці… Дуже добре, що багато хто бере нашу систему і починає в себе втілювати. Я про рекрутинг-центри. Ми починали одними з перших, зараз десятки бригад їх уже мають. І вони розуміють, правильно використовують людський ресурс, який їм дається”, – згадує Дмитрик.

Водночас він наголошує, що людей, як і боєприпасів, озброєнь і всього іншого не може бути багато. Однак критичної нестачі все ж немає. Головна проблема зараз у необхідності змінити хлопців на передовій, провести ротації.

Рекомендуем посмотреть:  "Піхота і штурмовики роблять надзусилля": командир з 3-ї ОШБр - про бої під Авдіївкою

“Спілкувався з дуже багатьма цивільними людьми, молодими хлопцями. Вони кажуть: дайте нам конкретику. У них є бізнеси, є родини, їм потрібен час, аби позакривати ФОП, просто розібратися, передати весь бізнес. Грубо кажучи, дружину з дітьми поставити на фінансову подушку. Вони готові потім іти служити, але їм потрібна конкретика. Я сподіваюся, що закон швидко президент підпише і вже буде для хлопців конкретика. Відповідно, ми матимемо новий молодий ресурс”, – підсумував військовий.

Війна в Україні – останні новини

В МВС заявили, що останнім часом, ворог посилив інтенсивність атак, особливо окупанти намагаються тиснути на Донеччині. 

За оцінкою Інституту вивчення війни, російські окупаційні війська можуть не встигнути захопити все місто Часів Яр у Донецькій області до 9 травня. Однак їм під силу зайти до східного району населеного пункту.

Тим часом  Росія втратила у війні проти України 454 420 осіб.

Джерело

Показати статті

Рекомендуємо:

Leave a Reply

Close