Новини Києва

Данілов – про Авдіївку: Дива там не могло статися

Секретар РНБО відреагував на заяви, що вивести ЗСУ з Авдіївки можна було раніше.

Данілов - про Авдіївку: Дива там не могло статисяДанілов не сумнівається в рішеннях ВСУ / скріншот

Те, що відбувалося в Авдіївці, – це “закономірна історія, дива там не могло статися”, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олексій Данілов в інтерв’ю Наталії Мосейчук.

“Ми розуміли, які сили накопичував агресор, які сили збирає РФ для того, щоб вирішити питання по Авдіївці. Якби у нас було достатньо снарядів, засобів ураження для того, щоб ми зупинили, наші військові зробили б все можливе і неможливе, щоб це відбулося. І одне з основних питань. які на сьогоднішній день є, коли ми говоримо і про партнерів, і про інші речі, – це небо”, – сказав він.

За його словами, те, що в України сьогодні немає паритету з росіянами в небі, – дуже велика проблема.

Відео дня

“Кількість КАБів, які були скинуті на Авдіївку, особливо в останній момент, було божевільним. Це десятки тонн вибухівки, уявіть, летить на голови, і ви не можете від неї ніяк сховатися”, – додав Данілов.

Реагуючи на заяви про те, що вихід ЗСУ з Авдіївки міг бути організований раніше, секретар РНБО заявив, що він не з тих, хто ставить під сумнів рішення ЗСУ:

“Військові знають, коли і що їм потрібно робити. Ми їм 100% повинні довіряти. Тому що, якщо ми будемо піддавати сумніву кожен військовий крок, якщо ми кожен раз, сидячи тут в кріслах в Києві будемо розповідати, що вони щось зробили не так… я вважаю це образою всіх наших військових, тез хлопців і дівчат, які сьогодні боронять нашу країну”.

Рекомендуем посмотреть:  Ллойд Остін повернувся до роботи в Пентагоні після хвороби, - Bloomberg

При цьому Данілов акцентував: для того, щоб робити той чи інший висновок, потрібно знати все, що відбувається на лінії фронту (2 тисячі кілометрів).

“Ви повинні розуміти, що відбуватиметься, якщо ви саме сьогодні звідти здійснюватимите маневр, як це відображатиметься на тій чи іншій частині. Мало хто знає, що для того, щоб робити ці речі (наступати на Авдіївку – УНІАН), росіяни змушені були забирати цілу танкову дивізію з іншого напрямку… Все це – дуже складна шахова комбінація, і главком повинен дивитися на все поле бою”, – сказав секретар РНБО.

Чому ЗСУ не вивели з Авдіївки раніше – думка бійця

Нагадаємо, військовослужбовець 26-го окремого стрілецького батальйону 47-ї ОМБр Максим Курінський, який воює на Авдіївському напрямку, відповів на питання про те, чому українські підрозділи не вивели з Авдіївки раніше:

“На мій погляд, тут більше політична складова. У військових завдання дуже просте: є наказ, ми працюємо, виконуємо. Перевага чисельна: один український військовослужбовець до семи військовослужбовців ворога. Політичні рішення, я так розумію, це не дуже враховують”.

Джерело

Показати статті

Рекомендуємо:

Leave a Reply

Close