Економіка

Фонд гарантування продає «галузевий пул» за 1,3 мільярда

Фонд гарантування продає «галузевий пул» за 1,3 мільярда

Фонд гарантування продає «галузевий пул» за 1,3 мільярда

23.03.2024 08:50

Укрінформ

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляє на торги 10 квітня черговий «галузевий пул» кредитів із нерухомістю у заставі, за стартовою ціною 1,3 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування.

«10 квітня 2024 року в системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу пулу активів банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів, сформованого за так званим «галузевим принципом». До складу виставленого на торги лота GL19N1025814 увійшли права вимоги за кредитними договорами, укладеними з юридичними особами, та дебіторська заборгованість, що перебувають на балансі ПАТ «Промінвестбанк», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що спільна ознака виставлених на торги активів – КВЕД боржника (переробна промисловість). Загальна заборгованість за включеними до складу пулу активами складає понад 13,3 млрд грн.

Виконання зобов’язань перед банком за кредитами, що виставлено на продаж у складі пулу, забезпечено, зокрема, нерухомістю та устаткуванням кондитерського виробництва у м. Дніпрі, а саме: адміністративно-побутовий корпус загальною площею 6 450,1 кв м, трансформаторна підстанція і головний корпус загальною площею 29 232,9 кв м, холодильно-компресорна будівля загальною площею 1 711,4 кв м, приміщення підготовчого відділення загальною площею 453,0 кв м, вагові, склад, градирні, масложироуловлювач, електро- та автонавантажувачі, обладнання харчової промисловості у різному технічному стані та інше рухоме та нерухоме майно.

Рекомендуем посмотреть:  ЄС уже надав Україні близько €26 мільярдів прямої бюджетної підтримки

Крім того, у заставі за кредитами, що виставляються у складі пулу, товари, транспорт, майнові права, фінансова порука тощо.

Зауважується, що кожен з активів, включених до складу лота, 4 рази виставлявся на індивідуальний продаж у системі Prozorro.Продажі, але так і не були реалізовані.

Початкова ціна лота – 1,3 млрд грн.

Торги проводитимуться за голландською моделлю аукціону. Участь у торгах можуть узяти як юридичні, так і фізичні особи, окрім Російської Федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором.

Як повідомлялося, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 18 – 22 березня 2024 року виставляє на продаж активи тринадцяти банків, що ліквідуються, на загальну суму 1,496 млрд грн.

Джерело

Показати статті

Рекомендуємо:

Leave a Reply

Close