Новини Києва

“Залучили все, що у них на озброєнні”: військовий про наступ росіян біля Часового Яру

Всього було задіяно окупантами близько 30 одиниць броньованої техніки та значна частина особового складу.

"Залучили все, що у них на озброєнні": військовий про наступ росіян біля Часового ЯруВсі наші бригади чітко спрацювали, це і протитанкісти, і артилеристи, і безпілотники / фото 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу

5 квітня під час потужної масованої атаки на передмістя Часового Яру росіяни зазнали значних втрат у техніці та особовому складі. Про це розповів Юрій Федоренко, командир батальйону ударних БпАК “АХІЛЛЕС” 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка.

За його словами, це був рекорд підрозділу, а, можливо, і ЗСУ.

“Якщо коротко про ситуацію, противник продовжує ударно-штурмові дії у напрямку населеного пункту Часів Яр. Також додатково штурмує Богданівку та Іванівське, намагаючись взяти передмістя в оперативне оточення. Два дні тому, 5 квітня, ворогом спочатку була здійснена масована артпідготовка, застосовувалася ствольна артилерія, системи реактивного вогню типу “Град”, “Ураган”. Після цього пішли ударно-штурмові дії, штурмову піхоту везли на легкій броньованій техніці типу БМД та БМП, яка прикривалася ворожими танками та мінометами”, – сказав він.

Відео дня

Федоренко стверджує, що росіяни залучили все, що у них на озброєнні, було велике насичення ворожими FPV-дронами. Активно застосовувалася росіянами авіація, літаки та гвинтокрили. Всього було задіяно окупантами близько 30 одиниць броньованої техніки та значна частина особового складу.

“Тобто ворог проводив дуже потужні штурмові дії. Але Сили оборони України відбили цю масовану атаку і завдали суттєве ураження ворогу. Тільки підрозділ, який я маю честь очолювати, знищив 9 одиниць легкої броньованої техніки, ще одну баггі зі штурмовою піхотою і дві одиниці пошкодили. Всі наші бригади чітко спрацювали, це і протитанкісти, і артилеристи, і безпілотники. Загалом противник під час цих ударно-штурмових дій втратив близько 20 одиниць броньованої техніки та значну частину особового складу, саме ударно-штурмового свого потенціалу. Відповідно, росіяни не мали суттєвих успіхів на полі бою”, – додав військовий.

Рекомендуем посмотреть:  У Каховське водосховище повертається вода: експерти пояснили, як це вплине на лінію фронту

Війна в Україні – ситуація на фронті

Російські окупанти активізували наступальні операції вздовж усієї лінії фронту. Збройним силам України через затримку з наданням військової допомоги США доведеться накопичувати ресурси й ухвалювати складні рішення щодо пріоритетності в обороні.

Як повідомляє Інститут вивчення війни, загарбники прискорили темпи штурмів на всьому театрі бойових дій. Так, 4 квітня вони провели механізовану атаку ротного рівня в напрямку міста Часів Яр у Донецькій області. Результати наступальної операції свідчать, що військові агресора успішно компенсують зростання втрат у живій силі й техніці.

Джерело

Показати статті

Рекомендуємо:

Leave a Reply

Close