Новини Києва

Росіяни атакували Одесу ракетами Х-59: з’явилися нові подробиці та фото

У місті зафіксовано падіння уламків, людей просять не наближатися до небезпечних предметів.

Росіяни атакували Одесу ракетами Х-59: з'явилися нові подробиці та фотоРосія продовжує атакувати Одесу ракетами вдень / facebook.com/Командування Повітряних Сил ЗСУ

Російська армія завдала по Одесі ракетного удару. Як повідомили у Силах оборони півдня України, терористичні війська продовжують ракетний терор південних регіонів.

Зокрема, вдень 29 березня по Одесі з акваторії Чорного моря ворог спрямував дві керовані авіаційні ракети. На щастя, Силами протиповітряної оборони обидві цілі було збито.

“В деяких районах міста зафіксовано падіння уламків. Травмовано дитину, її госпіталізовано. Будьте обережні, у випадку виявлення небезпечних предметів, не намагайтеся переміщувати їх самостійно.  Викликайте оперативні служби, вам кваліфіковано допоможуть”, – йдеться у повідомленні.

Зараз наслідки атаки уточнюються. За даними очільника Одеської ОВА Олега Кіпера, пораненому – 15 років.

Оновлено. За даними мера міста Геннадія Труханова, через падіння уламків постраждало 5 людей, зокрема 15-річний підліток, що перебував на момент збиття на вулиці. Його госпіталізовали у дитячу клінічну лікарню.

“Пошкоджено один із міських соціальних закладів. Підопічні та персонал перебували в укритті. Вибито декілька вікон…”, – повідомив міський голова.

Росіяни атакували Одесу ракетами Х-59: з'явилися нові подробиці та фотоРосія продовжує атакувати Одесу ракетами вдень / фото od.gp.gov.ua

Як проінформували у прес-службі Одеської обласної прокуратури, російська армія атакувала Одесу близько 14:30. Серед постраждалих діти 15, 12 та 10 років.

“Внаслідок падіння уламків ракет пошкоджень зазнала цивільна інфраструктура: житлові будинки, господарчі споруди, крамниці, станція техобслуговування та автотранспорт. Дані стосовно остаточної кількості постраждалих, а також повного переліку руйнувань та пошкоджень встановлюються”, – йдеться у повідомленні.

Рекомендуем посмотреть:  Бригада ЗСУ знищила понад 7 тисяч окупантів в Авдіївці й пообіцяла "гіршу" помсту

Росіяни атакували Одесу ракетами Х-59: з'явилися нові подробиці та фотоРосія продовжує атакувати Одесу ракетами вдень / фото od.gp.gov.ua

На місцях подій прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями документують наслідки збройної агресії РФ. Розпочато розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Оновлено. За даними служби зв’язків з громадськістю повітряного командування “Південь”, РФ атакувала Одещину двома керованими авіаційними ракетами Х-59 з акваторії Чорного моря.

“Силами та засобами зенітної ракетної Одеської бригади обидві цілі було збито. Дослухайтеся до сигналів повітряної тривоги. Не нехтуйте власною безпекою”, – наголошується у повідомленні.

Раніше Кіпер повідомив, що за уточненою інформацією, внаслідок ракетного удару по місту – троє постраждалих, їх госпіталізовано до медзакладів. Двоє з них – діти 15 та 10 років.

“Люди травмувалися внаслідок падіння уламків. Всі поранення легкі, загрози життю, на щастя, немає”, – запевнив посадовець.

Росія атакує Одесу – новини

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 25 березня російська армія атакувала південь України з літака тактичної авіації – з акваторії Чорного моря загарбники випустили по Одещині протирадіолокаційну ракету Х-31П, потім атакували кількома хвилями дронів типу Shahed-131/136 з акваторії Чорного моря. На Одещині уламки збитого дрона пошкодили енергетичний об’єкт та спричинили на ньому пожежу. В місті добу не працював електротранспорт та були застосовані екстрені відключення світла.

Ввечері того ж дня, 25 березня, ворог завдав по Одесі ракетного удару, було поранено кілька місцевих жителів, пошкоджені багатоповерхівки, Палац спорту тощо.

Рекомендуем посмотреть:  У Тернополі чоловік проігнорував повістку та поїхав у Карпати: як його покарав суд

15 березня у місті через ракетний удар, який завдала російська армія, загинула 21 людина, серед яких (командир полку “Цунамі” бригади Нацполіції “Лють” Олександр Гостіщев тощо), два рятувальники, медики, співробітник освітнього закладу, колишній віцемер Одеси. Тоді загарбники завдали по Одесі два удари ракетами типу “Іскандер-М”.

Джерело

Показати статті

Рекомендуємо:

Leave a Reply

Close