Новини Києва

Рада підтримала законопроект щодо порядку поводження зі зброєю

МВС та Національна поліція у співпраці з депутатами готують пропозиції для покращення проєкту закону до другого читання.

Рада підтримала законопроект щодо порядку поводження зі зброєюЦивільні особи отримають правові гарантії легально зберігати знайдену зброю на період воєнного стану / фото ua.depositphotos.com

Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект, який спрямований на вдосконалення порядку отримання, декларування та поводження з вогнепальною зброєю. Про це повідомив заступник Міністра внутрішніх справ Богдан Драпʼятий. 

Основні положення законопроекту: 

  • Людина, що знайшла або отримала зброю для участі у відсічі збройної агресії росії, має її задекларувати. Ця процедура буде спрощена та безкоштовна. 
  • Цивільна особа повідомляє в поліцію, що знайшла зброю чи боєприпаси. Впродовж 24 – декларує або здає їх. 
  • Якщо знайдена або задекларована зброя фігурує у кримінальних провадженнях, має видалені чи незаконно змінені маркування або має визначені законом невідповідності – її вилучатимуть органи Нацполіції. 

Зазначається, що таким чином цивільні особи отримають правові гарантії легально зберігати знайдену зброю на період воєнного стану. Нині МВС та Національна поліція у співпраці з депутатами готують пропозиції для покращення проєкту закону до другого читання.

Відео дняЛегалізація зброї в Україні – деталі

Заступник міністра внутрішніх справ Ігор Бондаренко розповів, над якими завданнями працюють у відомстві для легалізації зброї в Україні. Про це Бондаренко повідомив, відповідаючи на запитання, які зміни готуються до другого читання законопроекту про право на цивільну вогнепальну зброю.

Рекомендуем посмотреть:  Полковник у запасі пояснив, чому ЗСУ зараз потрібно бути в обороні

Джерело

Показати статті

Рекомендуємо:

Leave a Reply

Close