Економіка

Уряд запускає програму компенсації вартості української сільгосптехніки

Уряд запускає програму компенсації вартості української сільгосптехніки

Уряд запускає програму компенсації вартості української сільгосптехніки

08.03.2024 18:20

Укрінформ

Кабінет Міністрів України запускає програму 25% компенсації вартості сільгосптехніки українського виробництва.

Як передає Укрінформ, відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду 8 березня 2024 року, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

“Підтримка національного виробника, стимулювання попиту на продукцію й товари, зроблені в Україні, – основа нашої державної політики. Запровадження програми компенсації 25% вартості української сільгосптехніки, яку купують наші аграрії, – лише одна з програм такої підтримки. На її реалізацію ми заклали в бюджет цього року 1 млрд грн. Надалі плануємо розширити дію програми на інші види техніки вітчизняного виробництва”, – зазначила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко.

Вона підкреслила, що виготовляти українське, купувати українське, розвивати українську промисловість – це наш шлях до економічного зростання та самозарадності.

Перелік постачальників агротехніки, вартість якої може бути частково компенсована за умовами програми, почне формуватись після набрання чинності рішення уряду та буде оприлюднений на офіційному сайті Міністерства економіки.

Для отримання часткової компенсації вартості сільгосптехніки аграріям необхідно буде придбати техніку вітчизняного виробництва та подати до уповноваженого банку заявку на компенсацію і підтвердні документи.

Як зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду, пріоритетом є підтримка українського виробника в усіх сферах.

«Імпорт зменшиться приблизно на 10%. Відбудеться переоснащення 4,5 тисячі виробників. Буде додатково створено близько 1 тисяч робочих місць, що в свою чергу дасть більше податків до бюджету. Це частина нашої економічної стратегії «Зроблено в Україні», коли ми підтримуємо своїх виробників. Будемо масштабувати такі проекти та запускати нові», – заявив Шмигаль.

Рекомендуем посмотреть:  Пріцкер - про експорт Чорним морем: Інвестиції допомогли б Україні заробляти ще до $5 мільярдів на рік

Як повідомляв Укрінформ, уряд та представники українського бізнесу підписали заяву про поглиблення співпраці для покращення бізнес-клімату в Україні. Робота над розробкою рішень здійснюватиметься на базі Ради з підтримки підприємництва, а також на платформі «Зроблено в Україні» та майданчиках українських бізнес-об’єднань.

Джерело

Показати статті

Рекомендуємо:

Leave a Reply

Close