Новини Києва

Росіяни масовано атакували Україну ракетами та “шахедами”: є влучання у кількох містах

У Кривому Розі, Харкові, Запоріжжі, Кропивницькому та Хмельницькому є влучання.

Росіяни масовано атакували Україну ракетами та "шахедами": є влучання у кількох містахРосіяни запустили по Україні “шахеди”, а потім ракети  / фото ua.depositphotos.com

Увечері 21 березня на півдні України зафіксували російські ударні БпЛА “шахед”, пізніше рух безпілотників поширився на низку областей, там оголошена повітряна тривога. Як повідомляють Повітряні сили, вони летать і багатьох областях України.

Оновлено 07:00.У більшості областей України почались відбої повітряних тривог.

Оновлено 06:52. Після вибухів у Кропивницькому, зникла електрика у низці мікрорайонів. Також у деяких населених пунктах електропостачання відключилося аварійно, повідомили в регіональних електромережах.

Відео дня

Оновлено 06:42. “Масована ракетна атака по Запоріжжю. Росіяни нанесли 12 ракетних ударів. Попередньо 7 будинків зруйновано, 35 –  пошкоджено. Є поранені, кількість постраждалих уточнюємо”, – Запорізька ОВА.

Оновлено 06:24. У Кривому Розі введено графіки аварійних відключень. Лікарні та інші об’єкти інфраструктури, де це можливо, переходять на генератори. 

Мер Кривого Рогу Олександр Вілкул повідомив, що була здійснена комбінована атака ворожими ракетами та “шахедами”. Є влучання в об’єкти критичної інфраструктури. 

“Де є можливість – краще набрати води та підзарядити гаджети та павербанки. Нагадую, що у місті працює 213 Пунктів незламності, в яких усе є”, – йдеться у повідомленні.  

Оновлено 06:18. Є поранені внаслідок російської атаки на Запоріжжя. Інформація щодо стану тяжкості людей уточнюється. Попередньо, зруйновані приватні два будинки. Ще сім будинків пошкоджені, повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

Оновлено 06:12. Зафіксовано зліт ще трьох МіГ-31К з аеродрому Саваслейка Нижньогородської області. На Вінниччині є влучання в об’єкт критичної інфраструктури, – ОВА. 

Оновлено 06:03. Повітряні сили повідомляють про аеробалістичні ракети Х-47М2 “Кинджал” на Дніпро.

Оновлено 05:57. Крилаті ракети на Івано-Франківщині змінили напрямок руху на Львівщину, а також ракети на Житомирщині курсом на Львів.

Оновлено 05:51. Крилаті ракети в Тернопільській області, тримають курс на Івано-Франківщину, також ракета у напрямку Ладижина.

Рекомендуем посмотреть:  Чотири країни Євросоюзу готові визнати Палестинську державу, - заява

Оновлено 05:41. Крилаті ракети з Сумської області рухаються у напрямку Київщини, а з Київської області заходять у Вінницьку на межі з Черкаською областю. Також крилаті ракети з Вінниччини зайшли у Хмельницьку область.

Оновлено 05:33. “Крилаті ракети у центральній частині Вінницької області, курс західний”, – Повітряні сили.

Оновлено 05:24. 8 ракетних ударів ворог завдав по Запоріжжю. Уражено обʼєкти інфраструктури, постраждали цивільні будинки. Інформацію щодо потерпілих уточнюємо, – ОВА.

Оновлено 05:19. На Хмельниччині було чути звуки вибухів. У Хмельницькому, Шепетівці, Старокостянтинові, Красилові та навколишніх селах зникло світло.

Крилаті ракети на межі Чернігівської та Полтавської областей у напрямку на Київ.

Оновлено 05:13. Крилаті ракети на Сумщині у напрямку Чернігівської області.

Оновлено 05:08.  Ракети на Черкаси, Полтаву та Кривий Ріг.

Оновлено 05:02. У Запоріжжі було чутно звуки вибухів, повідомляють кореспонденти Суспільного.

Оновлено 04:58. Крилата ракета з Дніпропетровської області у напрямку на Кременчук, – Повітряні сили. Також ракета на Кривий Ріг.

Оновлено 04:52. У Харкові пролунало близько 15 вибухів і вони продовжують лунати.

“Зараз близько 15 вибухів у Харкові. У місті проблеми зі світлом – ворог цілить за енергетичною структурою. Є пожежі на місцях деяких прильотів”, – повідомив Терехов.

Оновлено 04:47. По всій території України оголошено тривогу. Повідомляється, що перші ракети з ТУ-95мс залетіли у повітряний простір країни.

Також зафіксовано зліт МіГ-31К з аеродрому Саваслейка Нижньогородської області.

Оновлено 04:35.Мер Харкова терхов повідомляє про вибухи в місті.

“Харківська область загроза балістичного озброєння з Бєлгородської області РФ”, – зазначили у Повітряних силах.

Оновлено 04:17. У Запоріжжі чутно звуки вибухів, повідомляють кореспонденти Суспільного.

Оновлено 04:07. Повідомляється про загрозу застосування балістичного озброєння з півдня.

Оновлено 03:36. Зафіксовано пуски крилатих ракет з літаків Ту-95МС – інформацію підтвердили у Повітряних силах ЗСУ. 

“Пуски крилатих ракет зафіксовано з району Каспійського моря. Розрахунковий час входження в повітряний простір України близько 05:00”, – додали там.

Рекомендуем посмотреть:  У Кам'янцi-Подiльському проведуть реставрацiю пам'ятки архiтектури — Будівельний портал ПрофіДОМ

Оновлено 03:25. У Повітряних силах повідомили, що БпЛА у Тернопільській області курсом на Львівщину.

“БпЛА на межі Вінницької та Житомирської областей, курс північно-західний. БпЛА на півдні Вінниччини, курс західний. БпЛА у Черкаській області у напрямку на Київщину, курс західний. БпЛА у Кіровоградській області рухаються західним (Вінниччина) та північним (Черкащина) курсом. БпЛА на Дніпропетровщині рухаються західним курсом. БпЛА на сході Миколаївщини рухаються північно-західним курсом. БпЛА у Запорізькій області у напрямку Кривого Рогу та Миколаївської області. БпЛА в акваторії Чорного моря у напрямку Одеси”, – зазначили там.

Оновлено 03:10. Повітряна тривога поширилась на Київську область.

“БпЛА у Тернопільській області курсом на Львівщину. БпЛА у Хмельницькій області у напрямку на Тернопільщину, курс західний. БпЛА на межі Вінницької та Хмельницької областей, курс західни. БпЛА у Черкаській області у напрямку на Вінниччину, курс західний.  БпЛА у Кіровоградській області рухаються західним курсом. БпЛА на Дніпропетровщині рухаються західним курсом. БпЛА на сході Миколаївщини рухаються північно-західним курсом. БпЛА у Запорізькій області у напрямку Дніпра. БпЛА в акваторії Чорного моря у напрямку Одеси. БпЛА на межі Одеської та Миколаївської областей наближається до Вінницької області”, – сказано у повідомленні.

Голова Одеської ОВА повідомив про небезпеку.

“Одеса та Одеський район, не виходьте, будь ласка, з укриттів до відбою! Це важливо! Небезпека триває”, – написав він. 

Російські атаки на Україну – загроза з моря

Російські загарбники вперше за довгий час вивели на бойове чергування в Чорне море підводні ракетоносії, здатні нести ракети “Калібр”.

У офіційному Telegram-каналі Сил оборони півдня України попереджають, що через це рівень ракетної небезпеки є дуже високим. Вони закликають людей не ігнорувати сигнал повітряної тривога та оперативно переходити в укриття.

Джерело

Показати статті

Рекомендуємо:

Leave a Reply

Close