Сьогодні у Києві

Не купувати червонокнижні первоцвіти – закликають киян: чому це важливо

На вулицях Києва почали з’являтися недобросовісні продавці, які продають червонокнижні проліски. Киян закликають не купувати первоцвіти, оскільки їх знищення може призвести до порушення діяльності цілої екосистеми.

Про це повідомили представники Печерської райради у Facebook.

Серед перших весняних квітів на прилавках можна помітити білі підсніжники, дволисті проліски, конвалії тощо. Їх зривають одразу з кущем, що призводить до зменшення популяції.

Киян закликають не купувати червонокнижні первоцвіти: чому це важливоЗазначається, що за сезон в Україні знищується понад 20 мільйонів первоцвітів. За зривання, продаж та купівлю підсніжників можна отримати штраф – від 510 до 3 655 грн.

“Більшість рослин не розмножуються вегетативно, тому пересаджені рослини не приживляться на вашій присадибній ділянці. Також варто зазначити, що ранньовесняні рослини є їжею для комах-запилювачів. Тому зривання квітів може ненавмисно призвести до знищення і рослин, і комах”, — наголошується у дописі.

Для того, щоб зберегти унікальні рослини, треба не купувати й не продавати маленькі букети, не зривати квіти для пересадження на своєму городі, прибирати сміття біля осередків зростання первоцвітів та розповідати дітям, батькам, друзям та знайомим про необхідність збереження ранньовесняних квітів.

Раніше ми писали, що NOVUS Online запустив важливий благодійний проєкт “Екотурбота”.

Джерело

Рекомендуем посмотреть:  На Хрещатику 8 березня відбувся мітинг за права жінок: фото
Показати статті

Рекомендуємо:

Leave a Reply

Close