Новини Києва

Програє та сторона, яка не може стріляти у відповідь, – американський генерал Каволі

За словами військового, без допомоги США за кілька тижнів баланс артснарядів буде 10 до 1 на користь РФ.

Програє та сторона, яка не може стріляти у відповідь, - американський генерал КаволіКрістофер Каволі попереджає, що без допомоги США скоро баланс артснарядів буде 10 до 1 на користь РФ / скріншот

За кілька тижнів Росія зможе випускати 10 артилерійських снарядів на кожен снаряд, випущений Україною, без додаткової допомоги США. Про це під час виступу у Конгресі заявив генерал армії Сполучених Штатів, голова Європейського командування Збройних сил США і верховний головнокомандувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі Крістофер Каволі, повідомляє The Washington Post.

За словами військового, за відсутності нової підтримки збоку США Україна залишиться без артилерійських снарядів і боєприпасів для ППО.

“Суворість цього моменту неможливо переоцінити. Програє та сторона, яка не може стріляти у відповідь. Ставки дуже високі”, – сказав генерал.

Раніше спікер Палати представників Майк Джонсон розповів, що має намір внести допомогу України на розгляд і побіцяв “важливі нововведення” у відповідному документі.

Джонсон уточнив, що Вашингтон може надати Києву допомогу у виді позики. Також імовірне ухвалення закону, який уповноважує президента конфіскувати російські суверенні активи, заморожені в США, і передавати їх Україні.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Майбутнє виглядає все більш похмурим: експерт сказав, від чого залежить результат війни
  • Один з американських штатів не підпадає під захист НАТО: чому це небезпечно
  • Щоб не залежати від США: голова Rheinmetall звернувся до Європи із закликом, – FT
Рекомендуем посмотреть:  В ОК "Південь" розкрили, що Росія робить перед кожною масованою атакою

Джерело

Показати статті

Рекомендуємо:

Leave a Reply

Close