Новини Києва

Експерт назвав два напрямки, де РФ розгорне літній наступ

У разі успіху для Кремля це стане аргументом у можливих мирних переговорах, вважає аналітик.

Експерт назвав два напрямки, де РФ розгорне літній наступРосія спробує провернути те, що не вдалося ЗСУ минулого літа / фото wikimedia.org

Головною метою літнього наступу російської армії стане Донбас, але ситуація ще може змінитися. Таку думку в коментарі 24 каналу висловив голова ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

За його словами, російські окупанти вже готуються до наступної наступальної кампанії, і завдання агресора залишилися незмінними від самого початку повномасштабного вторгнення в Україну.

“Зрозуміло, що росіяни намагатимуться виконати завдання Путіна ще з 2022 року – зайняти Донецьку та Луганську область повністю. Можливо, зараз також розглядають окупацію Харківщини, просто, щоб змити ганьбу. Але Харківщина для них – це збільшення фронту, на це в них немає додаткових сил”, – наголосив Тимочко.

Відео дня

На його думку, на Авдіївському напрямку росіяни прагнуть вийти на лінію Вугледар – Курахове – Покровськ, а з іншого боку: на Часів Яр – Краматорськ – Слов’янськ – Дружківку.

“На цих двох напрямках росіяни планували прорвати нашу лінію оборони для того, щоб зайняти Донецьку область, підготувати плацдарм для наступу в майбутньому. Крім того, вони намагатимуться наступати, щоб посилити свої позиції на міжнародній, переговорній арені. Путін визначений як агресор, але він хоче, щоб з агресором домовлялися”, – вважає Тимочко.

Рекомендуем посмотреть:  Ллойд Остін повернувся до роботи в Пентагоні після хвороби, - Bloomberg

Війна в Україні: цілі агресора

Як писав УНІАН, поінформоване джерело журналу The Economist, знайоме з даними української розвідки, повідомило, що зараз Росія тренує в Сибіру шість дивізій – приблизно 120 тисяч солдатів. Їх можуть кинути на штурм Харкова.

Військовий і політичний експерт Олександр Мусієнко вважає, що російські загарбники спробують прорвати оборону ЗСУ на одному-двох напрямках. За його словами, окупанти робитимуть те, що намагалися зробити ЗСУ 2023 року на півдні. Але тоді українська армія зупинилася через розуміння, яких величезних жертв це потребуватиме. У росіян таких “забобонів” немає.

Джерело

Показати статті

Рекомендуємо:

Leave a Reply

Close