Економіка

Крісталіну Георгієву обрали на другий термін головування у МВФ

Крісталіну Георгієву обрали на другий термін головування у МВФ

Крісталіну Георгієву обрали на другий термін головування у МВФ

13.04.2024 00:47

Укрінформ

Виконавча рада МВФ підтримала рішення щодо продовження терміну перебування на посаді директора-розпорядника Фонду Крісталіни Георгієвої впродовж наступних п’яти років.

Про це йдеться в офіційному повідомленні МВФ, поширеному в п’ятницю, передає Укрінформ.

«Виконавча рада Міжнародного валютного фонду обрала Крісталіну Георгієву на посаду директора-розпорядника МВФ на другий п’ятирічний термін, починаючи з 1 жовтня 2024 року. Рішення ради було прийнято консенсусом»,- зазначається в повідомленні.

Сама Георгієва висловила глибоку вдячність за довіру та підтримку, а також готовність далі працювати з керівництвом МВФ та 190 країнами-членами Фонду.

Упродовж останніх років, під час правління Георгієвої, Фонд допоміг країнам-членам подолати послідовні потрясіння, в тому числі пандемію, війни та конфлікти, а також кризу вартості життя. Крім того, МВФ активізував роботу щодо відповіді на виклики зміни клімату, нестабільності та конфліктів, а також цифрового переходу відповідно до їх зростаючого значення для макроекономічної та фінансової стабільності, зростання та зайнятості.

Як повідомляв Укрінформ, Крісталіна Георгієва обіймає посаду виконавчого директора МВФ з 1 жовтня 2019 року. Ця посада передбачає управління операційним персоналом МВФ і головування у Виконавчій раді. Директору-розпоряднику допомагають чотири заступники. Загалом у МВФ працює близько 3100 співробітників.

Джерело

Рекомендуем посмотреть:  Boeing розширює виробництво авіаційних деталей і комплектуючих на заводі в Китаї
Показати статті

Рекомендуємо:

Leave a Reply

Close