Новини Києва

“Вирішуйте проблеми!”: міністр економіки Німеччини “розніс” політику США

Роберт Хабек заявив, що мислення політиків має змінюватися слідом за змінами у світі.

"Вирішуйте проблеми!": міністр економіки Німеччини "розніс" політику СШАХабек заявив, що уряд Байдена робить недостатньо, щоб змінити ситуацію / фото ua.depositphotos.com

Міністр економіки Німеччини Роберт Хабек у дуже різкій формі висловився про політику США. Він заявив, що сучасні політики просто перекладають проблеми на наступне покоління.

“Вирішуйте бісові проблеми!” – цитує Хабека видання Bild.

Він нагадав, що у США один із найвищих рівнів викиду CO₂. За його словами, уряд Байдена робить недостатньо, щоб змінити ситуацію.

Відео дня

“Я чую багато розмов і знаю, що ваш уряд ухвалив рішення стати кліматично нейтральним, як Європа, до 2050 року. Але ви дуже-дуже далекі від цього. США не йдуть правильним шляхом”, – підкреслив політик.

Водночас Габек вказав на поганий кліматичний баланс, у якому насамперед винні низькі ціни на енергоносії в США. Німецький міністр вважає, що мислення політиків має змінюватися слідом за змінами у світі.

“Політика – це не означає повторювати те, що ви вважали правильним 30 років тому. Політик повинен мати справу з реальністю – такою, якою вона є”, – підсумував Хабек.

Вихід США з кліматичної угоди – головні новини

4 листопада 2019 року США почали процес виходу з Паризької кліматичної угоди, подавши офіційне повідомлення в ООН.

Рішення вийти з Паризької угоди ухвалив у червні 2017 року президент США Дональд Трамп “через несправедливий економічний тягар, покладений на американських робітників, підприємства і платників податків зобов’язаннями США, укладеними в рамках Угоди”.

Рекомендуем посмотреть:  Експерти розкрили, у якій чашці кава буде найсмачнішою

19 лютого 2021 року стало відомо, що США офіційно повернулися до Паризької кліматичної угоди.

Джерело

Показати статті

Рекомендуємо:

Leave a Reply

Close