Економіка

АРМА розшукало активи псевдоблагодійників, яких підозрюють у незаконному збуті автомобілів

АРМА розшукало активи псевдоблагодійників, яких підозрюють у незаконному збуті автомобілів

АРМА розшукало активи псевдоблагодійників, яких підозрюють у незаконному збуті автомобілів

10.04.2024 05:18

Укрінформ

Національне агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) розшукало майно керівників благодійного фонду, які реалізували в Україні автомобілі, ввезені під виглядом гумдопомоги.

Про це повідомила пресслужба Нацагентства, передає Укрінформ.

«Зловмисники незаконно збули 350 транспортних засобів, які ввезли до України під виглядом гуманітарної допомоги. АРМА за запитом правоохоронного органу розшукало майно посадових осіб благодійного фонду, яких підозрюють у незаконному збуті транспортних засобів», – ідеться в повідомленні.

Наголошується, що в ході досудового розслідування був встановлений факт незаконного збуту гуманітарної допомоги, а саме – транспортних засобів, ввезених на територію України через спеціально створений благодійний фонд. Незаконні дії були вчинені громадянами України та Республіки Молдова у період дії воєнного стану, запровадженого на території України.

За словами заступника голови АРМА Павла Великоречаніна, фігуранти кримінального провадження продавали автомобілі на території Вінницької області, через спеціальні торгові майданчики.

Також фахівці АРМА знайшли майно зловмисників: один об’єкт житлової нерухомості, одну земельну ділянку, частки у статутних капіталах підприємств, де ці особи є засновниками.

Нацагентство вже спрямувало отримані дані до правоохоронних органів.

Як повідомлялося, працівники Державного бюро розслідувань за рішенням суду передали в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) ще понад 23 млн грн з рахунків компаній, кінцевими власниками яких є росіяни.

Рекомендуем посмотреть:  ЗАЕС під'єднана до другої лінії живлення - Енергоатом

Джерело

Показати статті

Рекомендуємо:

Leave a Reply

Close