Економіка

Українці вважають найбільш негативною зовнішньою подією блокаду кордону поляками

Українці вважають найбільш негативною зовнішньою подією блокаду кордону поляками

Українці вважають найбільш негативною зовнішньою подією блокаду кордону поляками

Опитування

18.04.2024 15:35

Укрінформ

Найбільш негативно з-поміж зовнішніх подій і процесів на Україну впливають проблеми у відносинах з Польщею, зокрема тривала блокада кордону польськими фермерами.

Такі дані соцопитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 21 до 27 березня, оприлюднив на пресконференції директор соціологічної служби Центру Андрій Биченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Найбільш негативно впливають на Україну такі зовнішні події і процеси, як проблеми у відносинах з Польщею, зокрема тривала блокада українського кордону польськими фермерами (4,5 за шкалою від 1 до 5), загострення внутрішньополітичного протистояння у США, що гальмує фінансову підтримку України (4,4), та недружня політика керівництва Угорщини (4,3)», – зазначив Биченко.

Укладення двосторонніх угод про співробітництво у сфері безпеки з Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Італією, Канадою, Нідерландами позитивно оцінили загалом понад 80% опитаних – 43,7 однозначно схвально і 37% скоріше так.

Приблизно три чверті опитаних підтримали висловлену президентом Франції Еммануелем Макроном ідею відправлення західних військ в Україну (48,2% так і 26,1% скоріше так). Проти цього висловилися 12,2% респондентів, решта не змогли відповісти.

Позитивне ставлення в українців значною мірою переважає над негативним щодо Латвії, Великої Британії, Литви, Естонії, Франції, Німеччини, Чехії та Нідерландів – цей баланс становить (80%). У ставленні до США та Молдови позитивний баланс дорівнює понад 60%, до Словаччини та Румунії – понад 50%, до Туреччини – близько 50% і до Польщі 26%.

Рекомендуем посмотреть:  Україна отримала $1,5 мільярда від Канади - Шмигаль

До Угорщини негативний баланс ставлення становив майже 34%.

Було опитано 2020 респондентів віком від 18 років в усіх областях на підконтрольних українському уряду територіях і на яких безпосередньо не відбуваються бойові дії. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Джерело

Показати статті

Рекомендуємо:

Leave a Reply

Close