Сьогодні у Києві

У Києві роздають саджанці дерев, які були в окупації: як отримати

Протягом березня та квітня кияни зможуть безкоштовно отримати саджанці різних видів дерев, які були в окупації. 

Про це пише “Київщина 24/7”.

Рослини можна отримати від Центру альтернативного озеленення Києва. Розсадник центру знаходиться у Бородянському районі Київської області. Тож на початку повномасштабного вторгнення росії у 2022 році він потрапив під окупацію. 

“Прямо на території нашого розсадника стояла російська військова техніка. Вони залишили після себе цілу купу різного сміття. Вкрали лопати, мангал, дрова і пиломатеріали”, — розповідає засновник центру Роман Любека.

Сам Роман вивіз родину з Києва та пішов до ТРО. Згодом опинився у Повітряних Силах України. 

У Києві роздають саджанці дерев, які були в окупації: як отримати

Рослини врятувало те, що вони були під снігом і не потребували особливого догляду. Коли Київщину деокупували, у розсадник першою чергою запросили людей з металошукачами, бо на його території росіяни залишили “розтяжку”. Після цього рослини почали вивозити з розсадника. 

“Я з помічниками вивіз близько 10 тисяч саджанців. Причому кожен контейнер перевірили металошукачем. Саме ці рослини, які перебували в окупації, ми роздаємо людям в березні-квітні 2024 року”, — каже засновник центру. 

У Києві роздають саджанці дерев, які були в окупації: як отримати

Щоб отримати саджанці рослин, потрібно стежити за публікаціями Центру альтернативного озеленення у Facebook. Правила прості: для того, щоб отримати рослину безкоштовно, потрібно залучити друзів на другу сторінку центру.

“Наприклад, щоб отримати один саджанець ялини або сосни, люди залучають 10 друзів на нашу сторінку “Контейнерне озеленення” — це друга сторінка центру. Всі охочі отримати саджанці можуть детально ознайомитись з умовами безплатного отримання дерев, написавши нам на Viber або Watsapp”, — пояснює Роман Любека. 

Рекомендуем посмотреть:  "Коли в мене знову буде тато?": рідні військовополонених вийшли на акцію в Києві

У Києві роздають саджанці дерев, які були в окупації: як отримати

Джерело

Показати статті

Рекомендуємо:

Leave a Reply

Close