Новини Києва

“Яструб не стане голубом”: Путін послав елітам сигнал на виборах, – BBC

Тепер диктатор може заявляти, що має народний мандат на війну проти України.

"Яструб не стане голубом": Путін послав елітам сигнал на виборах, - BBCЯким буде новий термін Путіна? / Колаж УНІАН / фото Reuters, Скриншот

Після “переобрання” Путін, найімовірніше, продовжить свій шлях закордонних конфліктів і репресій усередині країни, пише BBC. Війна в Україні продовжиться, як і конфронтація Москви із Заходом, а російське суспільство намагатимуться зробити ще більш мілітаристським.

Озвучена Центральною виборчою комісією цифра в 87% є астрономічною, західні лідери не повірять у її правдоподібність. А ось у Росії її використають для демонстрації об’єднання людей навколо Путіна. Ба більше, тепер диктатор може стверджувати, що отримав народний мандат на війну в Україні та на курс, який він обрав для країни.

Водночас озвучені 87% посилають чіткий сигнал російській політичній еліті: “Візьміть до відома, тут усе ще є тільки одна людина, яка контролює ситуацію, і найближчим часом це не зміниться”. Це має особливе значення для Кремля після заколоту ПВК “Вагнер”.

Відео дня

Також журналісти вважають, що “результати” виборів можуть змусити Путіна відчути себе більш могутнім, навіть непереможним. “Критики зазначають, що політична довіра до лідера – особливо надмірна – може бути небезпечною. Особливо за відсутності системи стримувань і противаг у політичній системі країни. У сьогоднішній Росії їх небагато”, – йдеться в статті.

Вибори в Росії: останні новини

Сьогодні російський Центрвиборчком оголосив, що Путін переміг на президентських виборах “з рекордними 87,3% голосів”. У Росії стверджують, що явка становила 77%.

Рекомендуем посмотреть:  Американські аналітики розкрили, чи планує Путін використовувати ядерну зброю в Україні

Увечері Путін виступив на концерті “10 років у рідній гавані” на Красній площі, приурочений до річниці окупації українського Криму.

Джерело

Показати статті

Рекомендуємо:

Leave a Reply

Close