LifestyleЇжа та напої

Дієтолог назвав найкорисніші фрукти та ягоди: що додати до раціону

У списку є яблука і сливи.

Дієтолог назвав найкорисніші фрукти та ягоди: що додати до раціонуКожен фрукт має унікальний поживний профіль та переваги / фото УНІАН

Вживання фруктів та овочів є важливою частиною здорового харчування. Дипломований дієтолог Даніель Крамбл Сміт назвав найкорисніші фрукти та ягоди, які обов’язково варто включити до свого раціону, пише usatoday.com.

За його словами, кожен фрукт має унікальний поживний профіль і переваги. Ось деякі з обов’язкових для вашої дієти:

Чорниця: ці ягоди містять клітковину, яка подовжує відчуття ситості. Вони також входять до числа фруктів і овочів з найвищим вмістом антиоксидантів. Антиоксиданти запобігають або затримують пошкодження клітин. Дослідження показують, що дика чорниця корисна для когнітивних і серцево-судинних захворювань, а також містить сполуки, що борються з раком, каже Крамбл Сміт.

Відео дня

Яблука: багаті на антиоксиданти, особливо сорти темного кольору, такі як Ред Делішес. Вони містять вітамін С і клітковину, а також пектин, який діє як пребіотик, допомагаючи функціонуванню товстої кишки і травленню. Яблука також містять кверцетин, флавоноїд з антиоксидантними властивостями, який, як показують дослідження, може знизити ризик серцево-судинних захворювань і захистити від алергії.

Апельсини: містять близько 92% денної норми вітаміну С. Вони є гарним джерелом фолієвої кислоти, вітаміну B, який важливий під час вагітності, але також може відігравати роль у запобіганні серцево-судинним захворюванням, безпліддю, інсульту, деменції, раку товстої кишки та хворобі Альцгеймера.

Рекомендуем посмотреть:  Рекомендуємо нову пісню "Засинай" від гурту INTUI

Грейпфрут: є хорошим джерелом вітаміну С, який організм використовує для формування кровоносних судин, хрящів, м’язів і колагену в кістках. Вітамін С також діє як антиоксидант і допомагає організму засвоювати та зберігати залізо. Грейпфрути також містять вітамін А, який підтримує здоров’я очей і ріст клітин.

Полуниця: багата на вітамін С, який допомагає підтримувати імунну систему. Містить марганець, фолієву кислоту та калій.

Ананас: багатий на вітаміни С, А, К, фосфор, цинк і кальцій, а також на марганець, і містить бромелайн – екстракт плодів і стебел ананасів, що має протизапальні властивості.

Папайя: містить вітаміни С, А, Е, фолієву кислоту, клітковину і високий рівень антиоксидантів, включно з лікопін.

Сливи: містять антиоксиданти, такі як антоціани і кверцетин, які можуть знизити ризик серцевих захворювань. Вони також багаті на клітковину, яка допомагає регулювати рухи кишечника. За словами Крамбл Сміт, у сливах менше цукру і низький глікемічний індекс, що робить їх ідеальними для людей з діабетом, резистентністю до інсуліну або порушенням регуляції рівня цукру в крові.

Ківі: містять велику кількість вітамінів С, Е і клітковини. Ви також отримаєте фермент актинідин, який допомагає травленню, лютеїн і зеаксантин – два антиоксиданти, які корисні для здоров’я очей.

Зазначається, що фрукти можуть допомогти впоратися з післяобіднім спадом краще, ніж чергова чашка кави. А оскільки натуральний цукор є здоровим джерелом енергії, поєднання фруктів з білком дасть вам аналогічний заряд енергії.

Рекомендуем посмотреть:  Найкращі привітання з Днем святого Валентина: проза, вірші та святкові листівки

Раніше було названо 10 продуктів, які насправді змушують набирати вагу.

Джерело

Показати статті

Рекомендуємо:

Leave a Reply

Close