Економіка

Україна підписала меморандум із NASDAQ для посилення економіки та ринку капіталу

Україна підписала меморандум із NASDAQ для посилення економіки та ринку капіталу. Міністерство економіки України та провідна глобальна технологічна компанія NАSDAQ підписали меморандум про взаєморозуміння для посилення української економіки та ринку капіталу.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба міністерства після церемонії підписання, яка відбулася у присутності посла України у США Оксани Маркарової та посла США в Україні Бріджит Брінк.

Україна підписала меморандум із NASDAQ для посилення економіки та ринку капіталу

У межах угоди NАSDAQ і Міністерство економіки України визначать сфери співпраці, які можуть сприяти відновленню української економіки.

Україна підписала меморандум із NASDAQ для посилення економіки та ринку капіталу

Меморандум, зокрема, передбачає, що NАSDAQ надаватиме технічну допомогу уряду України для майбутнього міжнародного фінансового центру в Україні, розвитку ринків капіталу, доступу українських компаній до довгострокового фінансування на міжнародних ринках.

«Експертиза і технології NАSDAQ вкрай необхідні Україні для розвитку ринків залучення довгострокового фінансування українськими компаніями та організованих ринків капіталів. Ми щиро вдячні американським партнерам та уряду США за системну роботу над посиленням економічної спроможності України», – зазначила перший віцепрем’єрка – міністерка економіки України Юлія Свириденко.

У NАSDAQ також розглядають потенційні можливості відмовитися від комісій за лістинг для українських компаній на ринках NАSDAQ як у США, так і в ЄС. Звільнення від плати потребує дозволу регуляторних органів.

«Відновлення економіки України вимагатиме глобальних зусиль з боку як державного, так і приватного секторів, і ця домовленість є першим кроком назустріч глибшому партнерству між NАSDAQ та Україною», – сказав виконавчий віцепрезидент NАSDAQ Едвард Найт.

Рекомендуем посмотреть:  У Німеччині тривають протести фермерів

Партнерству між NАSDAQ та урядом України сприяло Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

«Інвестори вже проявляють свою впевненість у майбутньому України, яка залучила понад 4 млрд дол. прямих іноземних інвестицій впродовж перших трьох кварталів минулого року. Це партнерство додатково підкреслює привабливі інвестиційні можливості, які пропонує Україна», – зауважили в цьому зв’язку в USAID.

Як повідомлялось, NАSDAQ – провідна глобальна технологічна компанія, яка обслуговує корпоративних клієнтів, інвестиційних менеджерів, банки, брокерів та операторів бірж у їхній взаємодії з глобальними фінансовими ринками та фінансовою системою загалом. NАSDAQ відома у світі створенням інноваційних індексів, наданням передових технологій.

Фото: Ярослав Довгопол

Джерело

Показати статті

Рекомендуємо:

Leave a Reply

Close