Новини Києва

Американські експерти знайшли у Південній Кореї мільйони 105-мм снарядів для України

Південна Корея може мати близько 3,4 мільйона 105-мм артилерійських снарядів.

Американські експерти знайшли у Південній Кореї мільйони 105-мм снарядів для УкраїниПівденна Корея може передати Україні свої запаси 105-мм снарядів/ фото facebook.com/ukroboronprom

Американські експерти запропонували США використати запаси 105-мм снарядів Південної Кореї для підтримки України у війні Росією, пише південнокорейське видання Yonhap.

Так, експерти зазначають, що Південна Корея переводить більшість артилерії на платформи калібру 155 мм.

“Пропозиція США використати більшу частину запасів 105-мм боєприпасів Південної Кореї з подальшою заміною їх 155-мм боєприпасами, які зараз виробляються, може сподобатися Південній Кореї”, – зазначають експерти.

Відео дня

За їх інформацією, Південна Корея може мати близько 3,4 мільйона 105-мм артилерійських снарядів.

“Ці боєприпаси були б сумісні з усіма 105-мм гаубицями, якими володіє Україна”, — сказали вони.

Експерти також заявили, що надання 105-мм снарядів навряд чи зашкодить боєготовності південнокорейських військ, оскільки меннш ніж 30 відсотків гаубиць, які експлуатують південнокорейські військові, стріляють боєприпасами калібру 105 мм.

Снаряди для України

В лютому президент Чехії Петр Павел під час дебатів на Мюнхенській конференції з безпеки заявив, що його країна знайшла артилерійські боєприпаси для України. Зокрема, йшлося про півмільйона одиниць боєприпасів калібру 155 міліметрів і 300 тисяч одиниць калібру 122 міліметри.

Вже згодом прем’єр-міністр Чехії Петро Фіала заявив, що Прага знайшла ще 200 тисяч боєприпасів для ЗСУ.

Як повідомляв заступник міністра оборони України генерал Іван Гаврилюк, співвідношення витрат артилерійських снарядів на фронті нині становить 1:7 на користь ворога, але завдяки ініціативам союзників України ситуація має покращитися в найближчі місяці.

Рекомендуем посмотреть:  У Львовi вiдреставрують фасади кам'яницi на вул. Вiрменськiй — Будівельний портал ПрофіДОМ

Джерело

Показати статті

Рекомендуємо:

Leave a Reply

Close