Інтернет та ІТБізнес

Вихідний код Інтернету виставлено на аукціон у вигляді NFT-токену

Ентузіасти і колекціонери отримали унікальну можливість здобути у власність частку нової історії. Те, без чого немислима цифрова епоха – шматочок Інтернету. Жива легенда Тім Бернерс-Лі виставив на аукціон NFT-токен з вихідним кодом того, що стало згодом «всесвітнім павутинням».

NFT-токен складовий і включає шикарні бонуси. Основа пакета – 10 000 рядків коду (включаючи HTML, HTTP та URI), до них додані оригінальні веб-сторінки як пояснення. Є «знімок» коду, створений мовою Python, та візуалізація роботи програми. А ще в токені знаходиться лист від самого Тіма Бернерса-Лі, в якому він розмірковує про важливість цієї розробки та пояснює окремі моменти.

NFT -токен

Аукціон проводиться Sotheby’s, він стартує 23 червня і триватиме до 30 червня поточного року. Стартова ціна $1000, але фахівці прогнозують, що в підсумку йтиметься про десятки мільйонів. Все ж таки це не комерційний товар, а саме що унікальний, єдиний у світі цифровий артефакт, отримати який захочуть багато хто. Сам по собі програмний код цінності не має, Тім Бернерс-Лі відмовився його патентувати і давним-давно зробив суспільним надбанням.

Рекомендуем посмотреть:  Як вибрати рулонні штори?
Хеш теги
Показати статті

Рекомендуємо:

Leave a Reply

Close