Новини Києва

Тривожне Чорне море: корабельне угрупування РФ змінилося

В акваторії перебувають ракетоносії з 16-ма “Калібрами” на борту.

Тривожне Чорне море: корабельне угрупування РФ змінилосяКількість кораблів ЧФ РФ, які чергують у Чорному морі, знов змінилася / фото ілюстративне УНІАН

Нині кількість кораблів ЧФ РФ, які чергують у Чорному морі, знов змінилася, серед них – підводний човен з ракетами. Як повідомили у Силах оборони півдня України, наразі російське угруповання в акваторії Чорного моря зменшилось.

“Вороже корабельне угруповання, яке було розгорнуто у кількості 12 кораблів, зменшило присутність великих десантних кораблів на чотири одиниці. Залишилось – два. Кількість ракетоносіїв також зменшено до двох”, – розповіли у ЗСУ.

Зокрема, зараз на бойовому чергуванні у Чорному морі перебуває два ракетоносії – підводний човен та надводний корабель. Вони мають напоготові 12 ракет типу “Калібр”.

Відео дня

Йдеться, що рівень ракетної загрози з моря лишається стабільно високим. Населенню на сигнали тривоги потрібно реагувати оперативно.

Оновлено о 00:30: Згодом, у Силах оборони повідомили, що кількість ракетоносіїв збільшена до трьох. Зокрема, на бойове чергування виведено ще один підводний човен. 

“Таким чином, малий ракетний корабель та два підводних човни мають спільне спорядження до 16  “Калібрів”. Такі маневри ворога спрямовані на посилення ракетної загрози”, – попередили у ЗСУ.

Ситуація у Чорному морі – останні новини

У Чорному морі побільшало “Калібрів”. Так, вранці 23 січня на бойовому чергуванні перебувало десять російських кораблів, серед яких – два надводні ракетоносії, споряджені 16 крилатими ракетами типу “Калібр”. В Азовському морі патрулював один російський корабель. Згодом ситуація змінилася – у Чорному морі було зафіксовано вже три носії “Калібрів” ЧФ РФ. Рівень ракетної небезпеки оцінювався як дуже високий.

Рекомендуем посмотреть:  Треба менше пити: у ГУР відповіли на заяви окупантів про збиття вертольота Black Hawk

Йшлося, що на тлі шторму, який почав вщухати, загарбники вивели на чергування підводний ракетоносій. Загальний залп ракет типу “Калібр” сягнув двох десятків.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • “Вогонь навіжений, дим навіжений”: киянин розповів про удар по Софіївській Борщагівці
  • У Харкові під завалами опинилась ціла родина: у руїнах шукають дитину та маму
  • Партизани розвідали ретельно охороняється аеродром в Джанкої: що виявлено (фото, відео)

Джерело

Показати статті

Рекомендуємо:

Leave a Reply

Close