Війна

У Конгрес США внесли пропозицію: визнати росію державою-спонсором тероризму

Також внесли законопроект про визнання дій Росії в Україні геноцидом.

У неділю, 9 жовтня, до Конгресу США внесли законопроекти про визнання Російської Федерації державою-спонсором тероризму.

Про це повідомив старший радник Конгресу Пол Массаро в Twitter.

За його словами, у верхню палату парламенту США внесли одразу два такі законопроекти: від сенатора Ліндсі Грем (Республіканська партія) та конгресмена Теда Ліу (Демократична партія).

Крім того, до Конгресу внесли законопроект конгресмена Стіва Коена (Демократична партія) щодо визнання дій Росії в Україні геноцидом.

Росія – країна-спонсор тероризму

Як повідомляв УНІАН, Україна вимагає від Вашингтона визнати Росію країною-спонсором тероризму.

7 вересня президент США Джо Байден заявив, що його адміністрація не планує внесення Росії до списку держав-спонсорів тероризму. Представники Білого Дому не вважають цей захід найефективнішим способом притягти Росію до відповідальності, і що такий крок може стати на заваді доставці гуманітарної допомоги в Україну.

15 вересня в Сенаті США представили законопроект про визнання Росії країною-спонсором тероризму.

Наприкінці вересня міжнародна робоча група із санкцій проти Росії розробила п’ятий документ на тему “Справа про визнання Російської Федерації державою-спонсором тероризму”. У ньому пояснюється суть та особливості передбаченого американським законодавством статусу “країна – спонсор тероризму” (State Sponsor of Terrorism, SST), а також необхідність внесення Росії до списку країн зі статусом SST, а також оцінені наслідки офіційного визнання Росії державою-спонсором тероризму та самої Росії, й у США чи Канади.

Рекомендуем посмотреть:  The Telegraph: російська армія "на межі захоплення" Авдіївки
Хеш теги
Показати статті

Рекомендуємо:

Leave a Reply

Close