Новини Києва
Дієтологи розповіли про корисні та шкідливі властивості популярного овочу
Морква містить білок, кальцій, магній, фосфор і вітамін С.
Морква має як корисні, так і шкідливі властивості / фото УНІАН
У світі існує понад 500 різних сортів моркви. Цей популярний овоч не завжди має помаранчевий колір – він буває фіолетовим, білим, червоним і жовтим. Втім, незалежно від того, якому сорту ви віддаєте перевагу, морква має безліч переваг для здоров’я, пише USA Today.
Зазначається, що, по-перше, морква містить білок, кальцій, магній, фосфор і вітамін С.
“Морква також містить бета-каротин, який допомагає організму виробляти вітамін А”, — каже дієтолог Ембер Шефер.
Відео дня
Також потрібно бути обережними людям з алергією на моркву або березу, полин, плющ або селеру; людям з діабетом необхідно уникати надмірного споживання овоча через високий вміст цукру. Крім того, більшість людей отримують значну користь, якщо включають моркву та багато інших овочів у свій звичайний раціон, що можна зробити різними способами.
“Проявіть творчий підхід до приготування моркви. Ви можете насолоджуватися ею як закускою з соусом, вареною, додавати до улюблених страв або навіть як інгредієнт улюблених десертів”, – рекомендує Кук.
Останні новини дієтології
Учені розповіли, яку кількість яєць можна їсти в тиждень. За словами дієтологів, це може бути пов’язано з тим, що склад яєць може змінюватися залежно від способу їх виробництва. При цьому на потенційну користь чи шкоду яєць може вплинути спосіб їхнього приготування.
При цьому вживання 12 яєць на тиждень не має серйозного впливу на рівень холестерину у порівняння з вживанням двох чи ще меншої кількості одиниць цього продукту.
Вас також можуть зацікавити новини:
- 6 “найкорисніших” видів алкоголю з усіх: поради дієтологів
- Чи можна їсти перед пробіжкою: дієтолог дав чітку відповідь
- Жінка щодня робила 20 тисяч кроків, щоб схуднути: і ось що з цього вийшло