Економіка

Важливо, щоб перші два транші допомоги ЄС становили €18 мільядів на рік. Президент

Президент: Важливо, щоб перші два транші допомоги ЄС становили €18 мільядів на рік

Президент: Важливо, щоб перші два транші допомоги ЄС становили €18 мільядів на рік

Відео

01.02.2024 23:49

Укрінформ

Євросоюз ухвалив довгоочікуване рішення для України щодо виділення 50 млрд євро допомоги. Важливо, щоб перші два транші становили 18 мільярдів євро на рік, аби забезпечити стійкість держави.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час традиційного відеозвернення, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні довгоочікуване рішення Євросоюзу – 50 мільярдів євро для України. Програма підтримки. Довготривала – на чотири роки. І це означає: українці мають фінансові гарантії для нашої соціальної стабільності. Рішення ухвалене сьогодні на Європейський раді – на рівні лідерів. Заради нього команда України і наші друзі в Євросоюзі працювали достатньо глибоко та активно – по різних каналах, на різних рівнях», – наголосив Зеленський.

Він подякував кожній з 27 країн Євросоюзу, які підтримали це рішення, а також висловив сподівання, що допомога в перші два роки становитиме 18 млрд щороку.

«Зраз важливо, щоб розподіл цих коштів відбувся за аналогією попереднього формату підтримки. Перші два транші потребують більшої суми – 18 млрд євро на ріка, а далі стійкість держави буде більшою. Команди України та Євросоюзу відпрацюють це питання», – підкреслив президент.

Також під час звернення до Європейської Ради глава держави нагадав про інші дві цілі року – створення відповідного фонду допомоги України в рамках Європейського фонду миру для підтримки обороноспроможності України та підготовку до Глобального саміту миру у Швейцарії. Зеленський запросив

Рекомендуем посмотреть:  Нацбанк за тиждень продав на міжбанку $156,8 мільйона

Як повідомлялося, сьогодні, 1 лютого, у Брюсселі відбувається спеціальна зустріч Європейської ради, одним з головних питань якої було створення Українського фонду в розмірі 50 мільярдів євро в багаторічному бюджеті ЄС на 2024-2027 роки.

Сьогодні Президент Володимир Зеленський закликав лідерів ЄС до єдності у створенні Фонду підтримки України в рамках Європейського фонду миру, з наданням щорічно не менше €5 млрд протягом чотирьох років.

Джерело

Показати статті

Рекомендуємо:

Leave a Reply

Close